top of page

Met open ogen luisteren

Beeldmerk_Klein © Jolijn van Dijk.jpg

In samenwerking met zes mensen die een psychische ontregeling kennen of hebben gekend, recent of lang geleden, bij zichzelf of bij een naaste, maakte ik een audioportret. Zes audioverhalen van 15 minuten waarin verwarring en verheldering door elkaar lopen, waarin het – los van de diagnoses of termen – over mensen gaat, mensen die meer kanten hebben dan hun aandoening. ‘Met open ogen luisteren’ gaat uit van een gelijkwaardige samenwerking waarbij de geïnterviewden zeggenschap hebben over zowel het proces als de resultaten.
 

Een selectie van deze audioportretten wordt op podia en symposia als luistersessie opgezet. Tijdens de presentatie zijn de geportretteerden op een theatrale manier aanwezig. Het portret wordt steeds afgesloten met een lied of gedicht over de persoon in kwestie, waarna een nagesprek plaatsvindt. Onderwerpen als tbs, angststoornissen, psychoses en bipolariteit komen aan bod. In de nagesprekken zijn (ervarings)deskundigen aan het woord.
 

‘Met open ogen luisteren’ ging op 10 april 2023 in premiere op het Wintertuinfestival in Doornroosje, Nijmegen, stond op de Dag van de Forensische Zorg in Utrecht en gaat dit najaar nog op diverse podia staan. 

De audioportretten zijn ook te luisteren als podcast. Op Spotify en ook in je podcastapp. 

Meer informatie? www.wintertuin.nl/metopenogenluisteren

bottom of page